‘The Future of Storytelling’
Finse omroep YLE | Helsinki

Masterclass ter ere van de Prix Europe, de prijsuitreiking voor het beste Europese tv-programma, waarin Klasien van de Zandschulp en ik een publiek van beleidmakers uit de tv-industrie een blik in de toekomst van storytelling en  technologie boden. Basis vormde onze inzichten uit de Interactive Storytelling Meetup, de succesvolle maandelijkese meetup die ik in 2016 samen met Klasien van de Zandschulp oprichtte. Bekijk hier de uitzending

 


Ideation Coach
SABIC | Sittard

Begeleiding van 4 teams van Sabic bij het vinden van creatieve oplossingen voor een complex probleem. Groepssamenstelling obv psychologische tests, een introductie ‘Wat is creativiteit en hoe werkt het?’, het framen en reframen van het probleem en diverse ideationtechnieken leverde meer dan 40 mogelijke oplossingen op die werkelijk getest zullen worden.

 


Tweedaagse Hackaton
Gemeente Amsterdam | Amsterdam

Tweedaagse hackaton waarin jongeren uit relevante doelgoepen nieuwe, online producten bedachten en ontwierpen. Ism met Klasien van de Zandschulp van Lava Lab ontwikkelde ik het programma voor het creatieve gedeelte. De vier concepten werden uiteindelijk gepresenteerd aan burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

 


Workshop Design Thinking
Hubbels Cowerkplek | Nijmegen

Kennismakingsworkshop Design Thinking voor ZZP’ers. Hands-on sessie van 3 uur waarbij we voor een concrete challenge oplossingen bedachten dmv persona’s, customer journey mapping en ideation.

 


Storytelling & Creative Writing
Architechtenbureau UNStudio | Amsterdam

Eendaagse workshop die bestond uit zowel theorie (storytelling en creatief schrijven) als praktijk: hands-on werken met concrete portolio-items. Deze workshop organiseerde ik samen met Klasien van de Zandschulp van Lava Lab.

 


Design Thinking & Customer Journey Mapping
Design Thinkers Academy | Amsterdam

Co-facilitator van 2-daagse bootcamps Design Thinking en Customer Journey Mapping bij DesignThinkers Academy in Amsterdam door wie ik zelf ook getraind ben.


Brand Identity Session
Breitner Academie | Amsterdam

Workshop waarin we samen met medewerkers op zoek gingen naar een nieuwe identeit voor de AHK (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), nu: Breitner Academie. De sessie leidde ik samen en was opgezet door brand strategist Cecilia Martin van Lava Design.