Review datingsite: The Inner Circle

The Inner Circle. De naam zegt het al: dit is een site voor mensen uit de ‘binnenste cirkel’, en niet voor mietjes, losers of mensen uit het dorp. Hun introductievideo laat je dit in 1 minuut treffend zien:

Kortom, The Inner Circle is dating voor de happy few. Je krijgt alleen toegang via uitnodiging (iemand die er al op zit kan jou uitnodigen) en je profiel wordt eerst gescreend voor je toegelaten wordt. Protection of the circle!

En gelukkig, ik voldoe. Want ook ik ben natuurlijk hip, rijk, succesvol en bovenalles: ik woon in Amsterdam. Nu is eigenlijk alleen dat laatste ook écht waar, maar dat is gelijk wel het grootste pluspunt van The Inner Circle: iedereen komt uit Amsterdam, of anders uit Den Haag, Barcelona of een andere grote stad, en dat vind ik zelf wel lekker handig. Het scheelt heel wat nutteloze appjes zoals op Tinder, waar je er pas na 23 berichtjes achter komt dat je ofwel met een sexdate, ofwel met Gerard de bollenboer uit Assen te maken hebt. Niets mis mee, maar niet gelijk wat ik zoek. Ik begin vol goede moed te klikken, te gluren en berichtjes te sturen.

Het blijft echter akelig rustig de eerste dagen. Huh?

Dat ben ik niet gewend.

Bij Lexa of Pepper was het wederpubliek toch wel wat initiatiefrijker en spraakzamer. Ik begin hier en daar te reageren op de berichtjes die ik wél ontvang en probeer dit keer ook een nieuwe tactiek: ik vertel gelijk de waarheid. En daar heeft ieder zo zijn manier van mee omgaan. Was ik eerst leuk genoeg voor wijn, blijk ineens ik toch te klein!

Maar niets zo veranderlijk als de mens. Want na het toevoegen van een gitaarfoto aan mijn profiel ben ik bij nader inzien toch niet te klein. En nog lief ook, hoezee!

Het wordt al snel duidelijk dat er op The Inner Circle vooral veel gekeken wordt. En dat verwondert me eigenlijk niets. Iedereen ziet er fantastisch uit en heeft een geweldig leven. Deze mensen hebben helemaal geen datingsite nodig! Na 3 weken neem ik de stand eens op. Ik heb 48 contacten in mijn chatlijstje, waarvan slechts 21 mannen het gesprek met mij openden. Het lijkt dus waar te zijn: Amsterdam heeft een overschot aan vrouwen. Mannen hoeven helemaal hun best niet te doen!

Zoals gezegd zou ik één date per site doen, dus ik wissel maar nummers uit met Willem. Maar ja, dan ben ik ineens toch ook wel weer snel klaar als ik dit soort apps ontvang:


Maar mij krijg je niet gek, ik reageer gevat terug – dacht ik. Maar van zijn volgende twist in had ik dan weer niet echt terug. Exit Willem.

Ondanks dat er naar mijn smaak te weinig gebeurt op The Inner Cirle, ziet de site er wel puik uit. Alle opties die je wilt zitten erin en je kunt zelfs aangeven in welke kroeg je vaak komt. Of je bezoekt de (gratis) single feesten die de The Inner Circle organiseert. Dat zijn twee leuke manieren om elkaar op een wat meer ‘spontaan-overwachte’ manier tegen het lijf te lopen. En dat is iets wat ik eigenlijk toejuich, want ik mag wel zeggen dat ik na mijn ervaring met 5 datingsites er steeds meer in begin te geloven dat dat nog steeds de beste manier is.

Eindoordeel:
Als je echt serieus op zoek bent en actie in de taxi wilt, zou ik The Inner Circle niet aanraden. Het is toch vooral kijken, kijken, niet kopen. Maar qua mannenaanbod vind ik deze site wel echt boven de andere 4 datingsites uitstijgen. Doordat het aanbod selectief is en iedereen uit de grote stad komt, is de kans groot dat je date dezelfde levenstijl heeft. Voor 5 euro per week (per week opzegbaar, fijn!) vind ik The Inner Circle wel een poging waard. Maar dames, wel je bek opentrekken, anders gebeurt er niets.

Dit artikel verscheen eerder op de website A Twist of Lime

Review datingsite: The Inner Circle
4.8Té cool
Zitten ere en beetje leuke mannen op?
Doet de site wat ik verwacht?