OVER FEMKE

Hoe doe je dat, je rug recht houden en tegelijkertijd soepel meebewegen met het leven?

Elke 5 jaar verander ik van leven. Ik improviseer, begin opnieuw, experimenteer. Ik geloof dat de principes die gelden voor innovatie, ook gelden voor persoonlijke ontwikkeling. Ik houd ervan als het leven anders loopt dan verwacht. Innovatie is mijn levensstijl.

Ik ben expert in het hervinden van levensgeluk. Mijn levensloop (CV) van aangeboren medische gebreken leerde mij al vroeg de ‘basisles’ van de Stoicijns filosofen: wat er ook gebeurt, je hebt altijd een keuze.

Het leven zien als creatief proces, helpt mij om ‘fouten’ niet als zodanig te bestempelen. Elke pijnlijke verandering is een kans op diepgaande groei. Creatief denken is de beste overlevingsstrategie die ik ken. Als één pad lijkt afgesloten, is je perspectief wijzigen en je ego loslaten de beste optie. Althans, dat is mijn ervaring.

“Sommige mensen zijn beter zijn in overleven dan anderen. Ik inspireer om op een andere manier naar problemen te kijken. Als je het leven beschouwt als creatief proces, verandert elke tegenslag in een positief groeimoment.”

Mijn wetenschapsbrein combineer ik met mijn kunstenaarshart. Nooit heb ik kunnen kiezen. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Als motivational speaker en facilitator deel ik mijn visie op creativiteit en persoonlijk leiderschap. De zorgsector heeft – gezien mijn medische historie – mijn bijzondere aandacht.

De Creatieve Werkvloer.nl

In 2018 richtte ik De Creatieve Werkvloer op. Mensen zetten vooral hun ‘logisch brein’ in, en niet hun ‘creatieve brein’. Via De Creatieve Werkvloer stel ik teams in staat hun creatief potentieel te benutten en vergroten. Een flexibel mens, en daarmee organisatie, begint met verbinden, creativiteit en lef. Het creatieve tijdperk is aangebroken. Innoveren is overleven. En laat dat nu mijn beste kunstje zijn.
Bekijk klantcasussen en opdrachtgevers