Review datingsite: LEXA

Het eerste slachtoffer voor de serie Femke vs Online daten is Lexa. Ik schrijf me in, beantwoord persoonlijkheidsvragen en voor ik het weet beland ik op mijn eigen ‘dashboard’. Mijn eerste reactie is: Meine Güte. Alles knippert en flippert, weet niet waar ik kijken moet. Overal waar ik op klik leidt me naar een betaalpagina voor full-membership. Oftewel: je kunt bijna niets zonder te betalen. Ik zit er 2 dagen onbetaald op, maar geen berichtjes kunnen lezen of zien wie op je profiel geneusd heeft is natuurlijk irritant en de nieuwsgierige aap in mij wint: ik betaal.

 

Lexa is misschien niet de goedkoopste (60 euro voor 6 maanden), maar ik kan er bijna alles op wat ik verwacht, en dat is veel. Knipogen, chatten, favorietenlijstjes samenstellen (en zien wiens favoriet jij bent), berichtjes sturen, veel foto’s toevoegen, je ‘Daily 6’ consumeren (soort mannenshotje in de ochtend), zien wie jouw profiel bezoekt, een soort ‘Tinderspel’ spelen, zeer uitgebreid zoeken (tot op de kilo nauwkeurig) en last but not least: het aanbod is GROOT. Als je inlogt staat er een cijfer hoeveel members online zijn, en die teller staat altijd ergens rond de 30.000 of meer. Probeer daar maar eens indruk op te maken… En indruk maken, dat proberen de mannen! De berichten en knipogen stromen binnen. Ik verbaas me over heel veel zaken. Vooral over de volhouders:

Prachtig antropologisch onderzoek dit, maar ik zou een date per site doen, dus actie in de taxi. Ik vul mijn zoekcriteria in: 36-44j, <10 km van mijn huis, > 176m en minimaal HBO of WO. Ik vind meer dan 1000 resultaten. Djezus. Maar niet allemaal mijn types natuurlijk. Ik scrol door het aanbod en begin te selecteren. Eerst op foto uiteraard (al zegt dat niet alles weet ik inmiddels uit ervaring). Dan de persoonlijke beschrijving (hulde aan de man die NIET zegt dat ie spontaan en lief is en zowel van wijntje op de bank houdt als van een avondje stappen…Gaaaap). Dan de nicknames. Ook daar valt veel uit op te maken. Ik heet gewoon ‘Femke’ op Lexa (waarom moeilijk doen?), maar je kunt jezelf als man natuurlijk ook AanbiedingAfgeprijst, Smeagol, Geiler, Pipo73 of Poepsi (I shit you not) noemen. Ook uit de privéberichten die je ontvangt kun je veel halen. Iemand schrijft: ‘He femke lijkt me leuk je beter te leren kennen bekijk me profiel de foto is in de maak moet goed gekeurd worden of zo spreek ik je misschien later gr’. Het Koningslied telt minder taalfouten. Sommigen denken iets langer na over hun pick-up line:

Ik had bijna teruggestuurd ‘Doe mij maar een natte frikandel’, maar heb maar wijselijk mijn mond gehouden. Maar goed, het is natuurlijk makkelijk lachen om berichtjes van anderen waar ik geen reactie op geef. Ook ik heb geknipoogt of berichten gestuurd en dan werd er niet terug gekeken. WTF HOEZO BEN IK NIET LEUK OFZO? Wellicht vonden ze mijn profielfoto afschrikwekkend, hadden ze geen full-membership, werden ze al bedolven onder de aandacht (wat goed kan, aangezien ik alleen ‘A-klasse’-mannen uitzocht), of hadden ze het gewoon gezien met Lexa.


Alle lekkertjes uit mijn ‘Daily 6’ een knipoog of berichtje gestuurd. Van de 20 reageerden er 4 met een bezoekje, knipoog of berichtje terug. Auw. Wat ik me goed kan voorstellen, dat laatste. Ook ik had het na 3 weken Lexa wel een beetje gezien. Na 91 berichten van verschillende mannen en 114 knipogen wordt het een tikje vermoeiend al die Hoi’s en Hey’s.

Aan de andere kant: met zo’n score (en met toch een redelijk aanbod leuke mannen!) kun je natuurlijk altijd wel iemand vinden om mee te kletsen en af te spreken. En dat is natuurlijk het hele idee achter een datingsite.

Eindoordeel:
Lexa is een prima site. Veel keus, veel opties en ik had de indruk dat het merendeel van de mannen echt serieuze intenties hebben. Ik zou Lexa wel aanraden.

Dit artikel verscheen eerder op A Twist of Lime

Review datingsite: LEXA
3.6Prima site!
Zitten er een beetje leuke mannen op?
Doet de site wat ik verwacht?